8. oktober 2013: Gahr Støre oppsummerer de åtte siste årene med Nordområde-politikk

3. oktober 2013

gahr-store-250pxPå kort varsel har Arktisk Marint Forum fått ja fra tidligere utenriksminister og nå helseminister Jonas Gahr Støre til å holde et foredrag.

Seks dager før Stoltenberg-regjeringen går av tar Gahr Støre oss gjennom hans  reise på hva som har skjedd i Nordområde-politikken de åtte siste årene.

Gahr Støre vil også si noe om hva han mener blir viktig i årene som kommer. Det skjer på Framsenteret i Tromsø kl 16.00 tirsdag 8. oktober.

Ettersom møtet begynner så tidlig på dagen starter vi med matservering. Gahr Støre går på talerstolen klokka 16.30.

Til dette møtet får hver medlemsbedrift fire plasser. I tillegg vil vi gjerne profilere Arktisk Marint Forum og derfor får hver medlemsbedrift ta med seg to gjester.

Meld deg på til trine.ovesen@nofima.no innen mandag 7. oktober kl 16.00.

 

HVA HAR SKJEDD MED NORDOMRÅDENE

– og hva vil skje i framtiden

10. november 2005 ankom en nyutnevnt og energisk utenriksminister Tromsø. Jonas Gahr Støre kom for å holde en av sitt livs viktigste taler. Han skulle lansere den nye Regjeringens viktigste utenrikspolitiske satsing.

Tromsø tok mot Nordområde-begrepet og strategien med åpne armer. 10. november-talen ble en merkestein både for Tromsø, Nordområdene og Jonas Gahr Støre.

8. oktober 2013 er han tilbake. Da inviterer vi til nesten to timer med Jonas Gahr Støre. Hva har skjedd i årene etter at satsingen ble lansert? Gjennom åtte år som statsråd, først som utenriksminister og nå helseminister, har han ledet landet mot oljealderen i nord, mot delelinje-avtalen med Russland, en modernisering av Forsvaret og en åpning av den nye skipsruten forbi Kirkenes og retning Kina.

Bli med på Gahr Støres egen oppsummering av denne viktige epoken i nordområde-politikken. Og hør han trekke linjene for hva han mener vil bli viktig framover mot 2020.

Tidsramme for møtet:

  • 16.00 Dørene åpnes med matservering
  • 16.20 Jan Gunnar Winther, leder av programrådet i Arktisk Marint Forum, ønsker velkommen
  • 16.30 Statsråd Jonas Gahr Støre «Hva har skjedd i Nordområdene – og hva vil skje i framtiden?»
  • 17.30 Spørsmål fra de frammøtte, Jan Gunnar Winther er møteleder

Sted: Framsenteret i Tromsø.

Previous post:

Next post: