Frokostmøte 14. april: Oljeaktiviteter i nord – muligheter, utfordringer og trusler.

23. mars 2015

Olje i nordTirsdag 14. april inviterer Arktisk Marint Forum til frokostmøte på Radisson Blu i Tromsø hvor tema er oljeaktiviteter i nord.

 

KnutsenTil å foredra om dette har vi fått Stig-Morten Knutsen som er leder av Oljedirektoratets kontor i Harstad. Oljedirektoratet er ansvarlig for ressursforvaltningen av olje og gass på den norske kontinentalsokkelen. En svært stor del av norsk sokkel er i Arktis. Diskusjon og meninger om petroleumsressurser i Arktiske er knyttet til en rekke forhold, inklusive miljø, kostnader, sikkerhet / trygge operasjoner, klima etc. Omfanget og tidsaspektet ved eventuell petroleumsvirksomhet i nord har mange usikkerheter. Men Norge er langt fra det eneste land med interesser i Arktis, og uavhengig av hvordan vi forvalter norsk sokkel, så vil andre land kunne se annerledes på utnyttelse av naturressurser i disse områdene. Dette kan Norge betrakte som en trussel, eller som en mulighet.

Vi ønsker alle våre medlemmer velkommen til frokostmøte med et spennende og meget relevant tema i disse tider. Invitasjon til møtet kan lastes ned her innkalling 14042015 amf

Påmelding til trond.kongsli@nofima.no innen mandag 13. april kl 14.00.

Previous post:

Next post: